Перейти до основного вмісту

ТИЖДЕНЬ ЗНАНЬ ПРАВИЛ ДОРОЖНЬОГО РУХУ


ТИЖДЕНЬ ЗНАНЬ ПРАВИЛ ДОРОЖНЬОГО РУХУ

             Почався навчальний рік і діти щодня прямують до школи і зі школи додому. Їх вабить вулиця, адже тут відбувається багато цікавого, захоплюючого і через це діти іноді потрапляють у небезпечні для життя ситуації.


      З метою поліпшення роботи із запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму, формуванню навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, удосконалення і узагальнення знань з безпеки дорожнього руху, правил пішоходів, безпечного поводження під час руху до школи і додому в Рубіжанській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 8 Рубіжанської міської ради Луганської області з 11.11.2019 по 15.11.2019 тривав Тиждень безпеки дорожнього руху. Головною темою Тижня безпеки дорожнього руху стала безпека учнів на дорозі.

            Завдання Тижня безпеки дорожнього руху – нагадати учням про необхідність   спільних дій у сфері дорожньої безпеки. Усі заходи мали на меті привернути увагу суспільства до проблеми травматизму та смертності на дорогах і поліпшення дорожньої безпеки.

         З кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху на дорогах країни. А це, в свою чергу, підвищує відповідальність усіх учасників дорожнього руху: водіїв, пішоходів, пасажирів. Тому великого значення набувають знання правил дорожнього руху та їх дотримання.

         Тиждень безпеки дорожнього руху - це сім днів масштабних та інформативних заходів, націлених на підвищення обізнаності та усвідомлення кожним найгостріших проблем безпеки дорожнього руху.
з/п
Зміст заходів
Клас
Термін виконання
Відповідальні
1.                 
Загальношкільна лінійка відкриття Тижня безпеки дорожнього руху: «Коли вирушаєш у путь – завжди обережним будь!»
Учасники освітнього процесу
11.11.19
В.о. директора школи, заступники директора
2.                 
Проведення оперативно-методичної наради з вчителями, керівником шкільної дружини юних інспекторів руху, класними керівниками щодо організації вищезазначеного заходу
педагогічний колектив
11.11.19
В.о. директора школи, заступники директора
3.                 
Єдиний урок «Безпека на дорозі — безпека життя»
1-11 класи
13.11.19
Класні керівники
4.                 
Уроки з елементами тренінгу «Азбука доріг. Школа Світлофора»
1-2 класи
12.11.19
Класні керівники
5.                 
Вікторина «Знай і вивчай правила дорожнього руху»
3-4 класи
13.11.19
Класні керівники
6.                 
Інформаційно-розважальна гра «Мій друг — безпечний рух»
5-6 класи
14.11.19
Класні керівники
7.                 
Уроки з елементами тренінгу «Жити цікаво та безпечно»
7-8 класи
15.11.19
Класні керівники
8.                 
Урок-вікторина «Правила дорожнього руху знай і завжди їх пам’ятай»
9 клас
11.11.19
Класні керівники
9.                 
Урок-марафон «Дорожні знаки та їх значення»
10 клас
14.11.19
Класні керівники
10.            
Практичні заняття з безпеки дорожнього руху «Безпека руху – запорука життя і здоров’я»
11 клас
15.11.19
Класні керівники
11.            
Конкурс-виставка малюнків «Рубіжанські школярі за безпеку дорожнього руху»
1-7 класи
Продовж тижня
Вчитель мистецтва
12.            
Конкурс малюнків на асфальті «Правила дорожнього руху знай — життя та здоров’я зберігай»
1-4 класи
14.11.19
Вихователі ГПД
13.            
Виставка-огляд спеціальної літератури «Дай руку, вулице»
Учасники освітнього процесу
Продовж тижня
Бібліотекар
14.            
Створення буклетів «Молоде покоління – за безпеку дорожнього руху»
Учасники освітнього процесу
11.11.19
педагог-організатор
учнівський Парламент
15.            
Показ мультфільмів  «Азбука дорожньої безпеки»
1-3 класи
12-13.11.19
Класні керівники
16.            
Показ мультфільмів «Дітям про правила дорожнього руху»
4-6 класи
13-14.11.19
Класні керівники
17.            
Уроки з основ здоров’я на тему: «Безпека на дорозі – безпека життя»
5-9 класи
Продовж тижня
Вчителі основ здоров’я
18.            
Лінійка-закриття Тижня безпеки дорожнього руху, нагородження переможців конкурсів
Учасники освітнього процесу
15.11.19
В.о. директора школи, заступники директора

Популярні дописи з цього блогу

НІКОЛИ ЗНОВУ

                  У цьому році ми відзначаємо знаменну дату – 75-річчя з Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У Рубіжанській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 8 Рубіжанської міської ради Луганської області відзначали цю дату з використанням мережі Інтернет. 1. Акція «Пам’ятаємо серцем» - ми згадували своїх рідних та близьких, які пройшли дорогами Другої світової війни, чи проходили бойові дороги, чи працювали на трудовому фронті, чи в тилу ворога.   2. Акція «Мак пам’яті» Червоний мак – символ пам’яті за загиблими у Другій Світовій Війні. Створити квітку червоного маку власноруч дуже просто! Рекомендується виготовляти стилізовані червоні маки з паперу або тканини та розміщувати на одязі на лівій стороні грудей, якомога ближче до серця. 3. Пісня перемоги 4. Конкурс «Моя перемога» - Велика Вітчизняна війна залишила в кожній родині свій слід, свою пам'ять. Щоб зберегти цю пам'ять в школі відбувся конку

День Соборності України

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель Для свідомого українця, для українця-патріота найсвятіше слово – «Україна», тому сьогодні учні шкіл вшановують дві визначні дати – проголошення незалежності України IV Універсалом Центральної Ради та проголошення Соборності України. Для свідомого українця, для українця-патріота найсвятіше слово – «Україна», тому сьогодні учні шкіл вшановують дві визначні дати – проголошення незалежності України IV Універсалом Центральної Ради та проголошення Соборності України. На вівтар української державності багато поколінь поклали своє життя. І нинішнє покоління українців – приклад сили духу, сили патріотизму, сили незламності, які успадкували від предків. Відзначення Дня Соборності – наш обов’язок берегти світлу пам'ять про незлічені жертви, покладені українським народом на вівтар незалежності, соборності держави. У ЗШ № 8 19 та 22 січня до Дня Соборності України з метою формування національ

День пам'яті Крут

Любіть Україну, як вірні сини Віддати життя їй готовіє, Як юні сини, що життя віддали Під крутами всі, як Герої… В. Криволап               29 січня – День пам’яті героїв Крут. Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – днем національної трагедії.               29 січня в школі були проведені тематичні заходи, а саме: виховні години скорботи і пам’яті,  бесіди, презентація “Крути: і сум, і біль, і вічна слава!”, відео ролик “Лист без конверта” присвячений воїнам Крут. Активну участь у заходах прийняли учні, розказавши для своїх однокласників вірші, присвячені пам’яті героїв, які загинули в бою.            29 січня 1918 року – це не лише день скорботи за українською молоддю, а й день величі духу української нації. Жертовності та героїзму Крут забувати не можливо.